Η φέτα είναι το πιο γνωστό παραδοσιακό ελληνικό τυρί. Παράγεται στη χώρα από την εποχή του Ομήρου και πιο συγκεκριμένα έχουμε αναφορές στο μύθο του κύκλωπα Πολύφημου. Ο μύθος λέει ότι ο Πολύφημος ήταν ο πρώτος κατασκευαστής φέτας. Είναι μαλακό, λευκό τυρί ,που ωριμάζει και διατηρείται σε άλμη το λιγότερο για δύο μήνες. Αποτελεί σημαντικό τμήμα του διαιτολογίου των Ελλήνων και σχετίζεται με την ιστορία και τις παραδόσεις τους. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή μείγματά του με κατσικίσιο στις περιοχές της Μακεδονίας, Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας ,Πελοποννήσου και της Μυτιλήνης. Επίσημες προσπάθειες έχουν γίνει για την ένταξη και άλλων περιοχών όπως η Κρήτη.

  Η φέτα έχει κατοχυρωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (Π.Ο.Π). Αυτό σημαίνει ότι το όνομα <<Φέτα>> δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τυριά παρόμοιας σύστασης που παρασκευάζονται εκτός Ελλάδος και με άλλη διαδικασία από την παραδοσιακή. Θεσπίστηκε από την Ε.Ε. για την προστασία των προϊόντων τοπικής προέλευσης και τέθηκε σε ισχύ το 1996.

  Η χρήση της φέτας είναι ευρέως γνωστή σε όλο τον κόσμο ως κύριο συστατικό της χωριάτικης σαλάτας. Εκτός από την χωριάτικη σαλάτα είναι κύριο συστατικό της τυρόπιτας, της σπανακοτυρόπιτας, καθώς και πολλών άλλων εδεσμάτων που συνοδεύουν την Ελληνική κουζίνα. Από πολλούς έχει συνδεθεί κύρια με την μεσογειακή κουζίνα και αποτελεί ορόσημό της σε όλο τον κόσμο.

ΦΕΤΑ

 

 

ΓΡΑΒΙΕΡΑ

 

 

ΜΥΖΗΘΡΑ

 

ΑΝΘΟΤΥΡΟ

 

ΓΙΔΙΝΟ

 

ΒΟΥΤΥΡΟ

 

ΓΙΑΟΥΡΤΙ

 

ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙ

 

 

 

 

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ISO 9001 - ISO 22000

CERTIFICATION

 

 

Η Γαλακτοκομική Τριπόλεως διαθέτει όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά, τα οποία διασφαλίζουν την ποιότητα και την υγιεινή παρασκευής των προϊόντων μας. 

 

Κύλιση στην Αρχή
Ανάπτυξη εφαρμογών και web sites symmetric.gr